Cum să ardem eficient grăsimile?

Corpul uman stochează energie sub formă de grăsimi, pentru a-și asigura supraviețuirea. Iar faptul că societatea în care trăim apelează adesea la carbohidrații atât de îndrăgiți de mușchii noștri, întrucât aceștia sunt transformați în energie mult mai ușor decât grăsimile, nu este tocmai în avantajul nostru atunci când ne dorim să fim cât mai în formă. Caloriile consumate reprezintă combustibilul pentru această ”mașinărie” reprezentată de corpul nostru. După ce pătrund în sânge, intervin diverse procese ale corpului ce consumă acest combustibil. Activitatea intelectuală, procesul respirator, digestia sau creșterea părului și a unghiilor sunt doar câteva astfel de exemple. Se întâmplă însă, și nu de puține ori, să consumăm mai multe calorii decât îi sunt corpului necesare. Acestea sunt situațiile în care organismul, prevăzător fiind, începe să depoziteze sub formă de grăsime resursele suplimentare pentru a le putea accesa mai târziu.

Dacă e să ne raportăm la cele mai populare obiective ce țin de lumea fitnessului, vom observa că tonifierea și scăderea procentului de grăsime sunt obiective foarte des întâlnite. Cei care frecventează o sală de fitness, fie că se antrenează singuri sau cu ajutorul unui antrenor personal, ignoră însă adesea faptul că procesul de tonifiere implică concomitent câștigarea de masă musculară și arderea grăsimilor. Apare astfel o dilemă… Cum facem să creștem masa musculară atâta timp cât aceasta presupune un consum de calorii care depășește caloriile arse, iar diminuarea procentului de grăsime corporală presupune exact opusul? Prin urmare nu putem vorbi doar despre reducerea procentajului de grăsime, ci trebuie să înțelegem că e necesar să scăpăm și de un anumit număr de kilograme.

Pentru a putea să ne atingem obiectivele privind felul în care se prezintă corpul nostru, este foarte important să înțelegem mai întâi cum funcționează procesele ce privesc consumarea caloriilor în vederea obținerii de energie. Energia este extrasă de corpul nostru din grăsimi, carbohidrați și proteine. La care dintre aceste surse apelează corpul depinde în mare de activitatea desfășurată. Activitatea fizică intensă, susținută, determină corpul să apeleze la carbohidrați, în timp ce grăsimea e utilizată pe post de combustibil atunci când efortul fizic e de intensitate mai scăzută, dar se întinde pe o perioadă mai mare de timp. De aceea este mai important să ardem cât mai multe calori, nu ajunge doar să ne dorim ca organismul să folosească mai mult grăsimea pentru a își asigura energia necesară.

Având în vedere cele de mai sus, putem înțelege că multă mișcare, însoțită de menținerea unui deficit de calorii, nu sunt suficiente pentru a ne garanta că vom pierde din grăsime. Dieta e și ea extrem de importantă. Pentru a scăpa de grăsime se poate opta pentru reducerea numărului de calorii consumate zi de zi, mai puține decât arzi, spune regula.

Există diverse produse, din gama suplimentelor alimentare și nu numai, care pot susține sau chiar accelera procesul de ardere a grăsimilor. Unul dintre acestea e ”Thermo-X”, care prin intermediul formulei sale complexe reușește să elibereze acizii grași din țesături pentru a putea fi transformați în energia procesului arderii. Cu ajutorul lui corpul se va energiza și astfel va spori rezistența și intensitatea antrenamentelor.

L-carnitina și Acetil L-Carnitina sunt de asemenea nutrienți prezenți și în alimentele pe care le consumăm, carnitina fiind de asemenea produsă și în organismul nostru din aminoacizi. Rolul carnitinei în arderea grăsimilor este acela de accelerator, ameliorator al performanței, susținător al regenerării, anticatabolic și de îmbunătățire a funcțiilor mentale.

În cazul în care nu sunteți familiarizați cu cei doi nutrienți și vă este destul de greu să îi distingeți în continuare vă prezentăm câteva informații ce s-ar putea dovedi a fi utile. Carnitina e o substanță chimică produsă de creier, în ficat, dar și în rinichi ce ajută organismul să transforme grăsimea în energie. Cantități mici de carnitină pot fi extrase din alimente precum carnea de vită, porc, pui și pește sau lapte, însă ea poate fi administrată și pe cale orală, sub formă de supliment alimentar într-o doză de până la 2 mg/zi, timp de până la 12 luni. Suplimentele cu carnitină cum sunt ”MEGA CARNI-X” și ”Liquid Carni-X 100.000” asigură componenta esențială a sistemului de transport care ajută la transferul grăsimilor în mitochondria celulelor, unde prin oxidare ajunge să se transforme în energie.

În ceea ce privește Acetil L-Carnitina (ALC) aceasta e o formă de carnitină care ajunsă în organism penetrează rapid bariera hematoencefalică, ea având un efect important asupra creierului, și anume acela al reducerii nivelului de cortizolului, hormonul stresului, împiedicând totodată și scăderea nivelului de testosteron și a hormonilor luteinizanți. Totodată ALC este un bun arzător de grăsimi, anticatabolic și protector al creierului, ameliorează funcția mentală a organismului și poate stimula viteza de regenerare a acestuia. Acest tip de carnitină este una dintre cele mai populare forme ale sale și se regăsește în capsulele ”HYPER CARNITINE” într-o cantitate de 1000 mg/capsulă.

CLA” sau acidul conjugat linoleic, este o formulă care ne poate ajuta să ne gestionăm kilogramele. ”CLA” nu doar că ajută la diminuarea cantității de grăsimi, ci ne ajută totodată să creștem și masa musculară. Ea acționează prin blocarea depozitării grăsimilor. Arderea crescută a grăsimilor conduce la o mai bună alimentare cu energie a mușchilor, astfel se accelerează metabolismul și crește masa musculară, aspectul fizic fiind unul atractiv, corpul tonifiindu-se vizibil.

Odată influențată rata de ardere a metabolică, aceasta continuă să se mențină activă și pe durata perioadelor de repaus, ceea ce va asigura o ardere a caloriilor mult mai eficientă, evitând senzația aceea de suprasolicitare, urmată de epuizare. Pentru a pierde grăsime e important să acordăm o atenție sporită deficitului de calorii, pentru a ne asigura că avem lucrurile sub control. Altfel spus, vom fi atenți să consumăm mai puține calorii decât ardem și să susținem o dietă adecvată prin exerciții fizice regulate.

Lasă un comentariu
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Pentru a utiliza lista de dorinţe, trebuie să creezi un cont

Autentificare